|
Αν και το έχω λίγο ψάξει το θέμα ,δεν βρίσκω κάτι απαγορευτικό.Ο 3170/2003 ,αρθρο 2 παρ. 3 στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών αναφέρει οτι όταν ενα δεσποζόμενο ζώο κυκλοφορεί εκτός κατοικίας του ιδιοκτήτη,αυτός οφείλει να του έχει λουρί και να το πηγαίνει μόνο έτσι βόλτα.Επίσης ότι πρέπει να μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου του. Επομένως σε μια πλατεία η πάρκο επιτρέπεται η παρουσία κατοικίδιου ζώου εφ' όσον ο ιδιοκτήτης του δεν το αφήνει ποτέ ελεύθερο και με σακκουλάκι -φαρασάκι μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου και τα πετά στον πλησιέστερο κάδο.Αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος νόμος η διάταξη που εγώ δεν γνωρίζω και θα ήθελα να ενημερωθώ και εγώ ,εαν υπάρχει,τότε θα πρέπει ο σύλλογος στο Ηράκλειο να απευθύνει γραπτή επιστολή στο Δήμο ,βάσει ποιου νόμου τοποθέτησαν τις ταμπέλες ,ο Δήμος είναι υποχρεωμένος βάσει του 3463 περι κώδικα δήμων και κοινοτήτων να απαντήσει εντος 60 ημερών και αν δεν απαντήσει-αφού προηγουμένως τον πιέσουμε και προφορικά για μια απάντηση- τοτε έχουμε το δικαίωμα να προχωρήσουμε στις περαιτέρω ενέργειες που προβλέπει ο 3463. Για το άλλο θέμα ,ο νόμος 3170/03 ορίζει σαφώς πως γίνεται η περισυλλογή των αδέσποτων που προορίζονται για στείρωση ,περίθαλψη κλπ αρθρο 7 παρ. 1,2, και 3 δηλ.απο εξιδεικευμένο και εκπαιδευμένο συνεργείο ,με την καθοδήγηση κτηνιάτρου κλπ. Ενα συνεργείο καθαρισμού σαφώς δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα και είναι παράνομο κάτι τέτοιο. Τον έλεγχο των κονδυλίων που δίδεται σε κάθε δήμο,τον έχει η υπηρεσία Κ.Α.Φ.Ε. του υπουργείου Αγροτικής κλπ ,δηλ. Παπαδόπουλος,Δηλέ. Νατάσα
|